Rapide Lebbeke en Merelbeke delen de punten

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke en Merelbeke delen de punten
Foto: © SC

Nadat Rapide Lebbeke aan de rust verzuimde de wedstrijd te beslissen klom een statisch spelende Merelbeke een kwartier voor tijd op gelijke hoogte.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar maar Ufuk Erdogan knalde voorlangs (2’). Aan de overzijde moest Jasper Van Kerckhove een voorzetschot van Peter De Pauw lossen en Dimitri Daneels kon nog opruimen (8’). Toen De Pauw ongedekt mocht aanleggen van op 30 meter pegelde hij de bal in de kruising, zijn 9de van het seizoen (12’). Na mistasten in de thuisverdediging verscheen Matthias Van Peteghem alleen voor doel maar trapte naast (17’). Van Kerckhove was attent op een afvallende knal van De Pauw na hoekschop (19’). De snelle Maarten Cooreman werd diepgestuurd maar schoot overhoeks naast (22’). Jeffrey Van Rie en Jan Vermassen konden een corner niet in doel verlengen (34’). Soufiane Zahriou dwong de bezoekende goalie tot een goede parade (37’). Op slag van rust werd De Pauw door Lendert Putteman alleen voor doel gebracht. De middenvelder stak de bal naast Van Kerckhove, maar ook naast de paal.

De koffie was maar pas verteerd of Kevin Kesteleyn had een superreflex nodig om een knal in de draai van Davy Joye onschadelijk te maken (48’). Rapide nam de match terug in handen en Van Kerckhove moest een voorzetschot van Zahriou uit de kruising halen (57’). De zich goed vrijlopende Putteman kende pech toen hij de bal op de bovenkant van de dwarsligger deponeerde (66’). Cooreman besloot uit een scherpe hoek voorlangs en Putteman kwam centimeters te kort om toch nog af te werken (68’). De thuisploeg kreeg dan het deksel op de neus toen Joye met zijn 10de seizoenstreffer een vrije trap in de winkelhaak krulde (72’). Beide ploegen namen gas terug en echte kansen kwamen er niet meer al knalde Glenn Renders in het slot een terugkaatser niet zo ver naast.

Volgende zaterdag trekt Rapide Lebbeke naar Aalter. Merelbeke is zondag gastheer voor Bambrugge.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, Van Driessche, Wauters, Scheerlinckx, Putteman, De Pauw, Cooreman, Mannaerts (81’ Renders), Zahriou, Vierbergen, Van den Abbeele.

KFC Merelbeke: Van Kerckhove, De Maertelaere, Daneels, Baetens, Joye, Van Peteghem, Van Rie, Erdogan, Vermassen (67’ Elewaut), Van Damme (60’ De Zutter), Decraene.

Doelpunten:12’ De Pauw 1-0, 72’ Joye 1-1.

Kaarten: geel: Daneels, Van Peteghem, De Maertelaere, Van den Abbeele, Mannaerts

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties