"Benteke moet steeds meer van zichzelf gaan eisen"

Mathias Dumarey
| 8 reacties
"Benteke moet steeds meer van zichzelf gaan eisen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Christian Benteke (foto) was vorige zondag de matchwinnaar voor RC Genk tegen Club Brugge. Met twee goals had hij een groot aandeel in de zege van de regerende landskampioen. Maar voor assistent-coach Pierre Denier kan het nog beter.

Christian Benteke scoorde in de jongste negen wedstrijden acht doelpunten. Bij RC Genk zijn ze maar wat tevreden over de uitstekende vorm van de international, maar ze willen er niet dat Benteke gaat verslappen.

"Benteke moet de lat steeds hoger blijven leggen voor zichzelf. We kijken daar heel nauwkeurig op toe want hij heeft nog een grote groeimarge", weet Pierre Denier. De assistent-coach van de Limburgers heeft Benteke zich flink zien ontwikkelen. "In vergelijking met twee jaar geleden toen hij hier met slaande deuren vertrok, is hij al flink geëvolueerd. Hij speelt iets verfijnder, pakt nu ook uit met knap zolenwerk maar alleen de afwerking kan nog beter. Anderzijds moet ik ook wel zeggen dat hij ook zelf heel wat kansen afdwingt", besluit Denier in HBvL.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties