Clemente: "Puyol voorbeeld voor Pepe en Sergio Ramos"

Clemente: "Puyol voorbeeld voor Pepe en Sergio Ramos"
Foto: © SC

Sergio Ramos en Pepe hebben het afgelopen weekend weer bont gemaakt bij Real Madrid. De twee - niet geheel onbesproken - verdedigers van Real Madrid ontsnapten tegen Rayo Vallecano aan rood na een paar zware overtredingen. Ex-bondscoach Javier Clemente zou er wel raad mee weten.

Clemente pleit voor een aanklager betaald voetbal. "Als spelers geschorst zouden kunnen worden aan de hand van televisiebeelden, zou er snel een einde komen aan dit soort taferelen", aldus de coach van Sporting Gijon. "De 'daders' weten dat ze op elk moment gestraft kunnen worden. Maar als dat ooit zou gebeuren, dan moet er ook strenger worden gelet op de spelers die van alles simuleren."

Bij Barcelona loopt er volgens Clemente wel een correcte meesterverdediger rond: Carles Puyol. "Hij is een icoon in de voetballerij en zou een voorbeeld voor Pepe en Ramos moeten zijn. Hij gaat op nobele wijze voor de bal. Natuurlijk deelt hij wel eens uit, wellicht meer dan wie dan ook, hij toont veel inzet, maar hij is eerlijk en accepteert dat ook hij een tik kan ontvangen. Maar Barcelona heeft ook genoeg sufferds die zich laten vallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties