Interview Buffel: "Onszelf niets te verwijten"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Buffel: "Onszelf niets te verwijten"
Foto: © SC

Racing Genk ging met 2-0 de boot in bij Club Brugge. Thomas Buffel vond de nederlaag onverdiend en beseft dat de volgende wedstrijden moeten gewonnen worden.

"Ach, Club Brugge had twee of drie kansen", sakkerde Buffel. "De eerste helft verliep evenwichtig maar dan scoorden zij uit een vrije trap. We kunnen onszelf niets verwijten na die nederlaag tegen Club, enkel dan dat het niet lukte om te scoren. We hebben onszelf tekort gedaan want we drukten Brugge achteruit."

Scheidsrechter Dierick trok geen rode kaart voor Refaelov die zwaar doorging op het gelaat van doelman Bailly. Toch wil de middenvelder de ref niet met de vinger wijzen. "Ik heb die fase niet echt goed gezien. Beslissingen van de scheidsrechter kunnen wel een verschil maken maar daar heeft het niet aan gelegen."

Linkerflank
Na zijn blessure speelde Buffel de voorbije wedstrijden weer op een uitstekend niveau. In Brugge moest hij de linkerflank voor zijn rekening nemen. "Het maakt niet uit waar de trainer mij zet. Ik zat goed in de wedstrijd, ik kon enkele goede acties maken", vertelde hij aan onze redactie.

AA Gent
Nu Genk zijn eerste wedstrijd in PO 1 verloor, is het verplicht de twee volgende wedstrijden in eigen huis te winnen. "Nu moeten we knokken voor een Europees ticket. De volgende wedstrijden moeten we thuis tegen een rechtstreekse concurrent proberen te winnen. Het vertrouwen is aanwezig en we moeten het goede van tegen Brugge meenemen naar de wedstrijden tegen AA Gent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties