Transfer Suarez naar Engeland lijkt twijfelachtig

Glenn Schrader
| 167 reacties
Transfer Suarez naar Engeland lijkt twijfelachtig
Foto: © SC

Matías Suarez zou bij verschillende topclubs in Engeland in beeld zijn. Maar een overgang lijkt praktisch niet mogelijk, aangezien er een werkvergunning vereist is om te mogen spelen in Engeland.

Deze vergunning krijgen niet-Europeanen pas als ze een bepaald aantal interlands voor hun land hebben gespeeld. De Argentijnse Gouden Schoen heeft momenteel nog geen enkele interland achter zijn naam staan, wat een overgang zou bemoeilijken.

Ronny Rosenthal, ex-speler van Standard en Club Brugge, en nu makelaar in Engeland, twijfelt of Suarez binnenkort in de Premier League voetbalt. "Ik denk dat de kans erg klein is dat Suarez een arbeidsvergunning zal krijgen. Uitzonderingen worden alleen toegestaan voor jonge toptalenten van achttien tot twintig jaar, maar Suarez wordt in mei 24 jaar.”

"Ofwel moet hij dringend interlands spelen, ofwel kan hij zich beter richten op andere competities", zegt Rosenthal tegen Het Nieuwsblad. Suarez zou nog onder interesse staan van enkele andere clubs. Zo zouden de Italiaanse topclubs Juventus, Inter Milaan en AC Milan de spits willen aantrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties