Smolders: "Beste groep die ik hier al meemaakte"

Glenn Schrader
| 4 reacties
Smolders:  "Beste groep die ik hier al meemaakte"
Foto: © SC

Tegen KV Mechelen kreeg Smolders nog eens zijn kans in de Gentse basis. De middenvelder moest samen met Bernd Thijs weer wat ervaring brengen op het middenveld van AA Gent. Maar is dat genoeg om te presteren in PO1?

Ondanks het nieuwe spelsysteem onder Sollied behaalde AA Gent nog niet meer punten in toppers dan met Francky Dury. “De spelers krijgen nu heel veel vrijheid, dus die zal je niet horen klagen. Maar ik zie op dit moment ook geen reden om het anders te doen, zegt Smolders in Sport/Voetbalmagazine. “Ik denk dat we daarmee om kunnen. Jeugdigheid is een mes dat aan twee kansen snijdt: frivoliteit maakt deel uit van kwaliteiten. Het is kwestie van daar een balans in te vinden.”

“Vorig seizoen was er ook geen probleem tot het begin van de PO. Eens die beginnen zullen de ware kwaliteiten naar boven komen. Maar ik heb het gevoel dat er samen in één richting gedacht wordt op het moment dat het wat minder gaat. Qua samenhang tussen spelers is dit de beste groep die ik hier al meemaakte.”

AA Gent behaalde tijdens de toppers maar 10/27, iets wat niet veel vertrouwen inboezemt. “Standard is er ook in geslaagd een periode waarin ze weinig punten pakten om te buigen. In elke ploeg komt er wel zo’n fase aan waar je door moet kruipen zonder te veel punten te verliezen”, besluit de middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties