Een echte Kempense derby: "Het wordt geladen"

Fabian Morren
| 3 reacties
Een echte Kempense derby: "Het wordt geladen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Kempen maakt zich op voor nog eens een echte derby. Turnhout krijgt het bezoek van Verbroedering Geel- Meerhout.

"Het kan best een leuke wedstrijd worden", zegt Gunther Loyens over de risicomatch. "Ik weet dat deze wedstrijd erg leeft bij de supporters. In de selectie zitten heel wat spelers uit Turnhout. "Ook dat speelt mee. Ik verwacht veel supporters voor deze geladen wedstrijd."

Mogelijk wordt het de laatste derby voor de 35-jarige Loyens. "Wie zegt dat?", lacht hij in Het Nieuwsblad. "Ik kreeg van de club, via de trainer, een interessant en mooi voorstel om mijn contract met één seizoen te verlengen. Een blijk van vertrouwen. Maar ik wil alleszins wel financiële zekerheid. Een seizoen zoals dit is mentaal erg belastend. Dat wil ik nooit meer meemaken."

"Op een bepaald moment was er bijna een achterstand van drie maanden. Als de club mij kan garanderen dat het budget voor volgend seizoen rond is en er voldoende financiële buffers zijn, dan denk ik ernstig na over een seizoen extra bij KV Turnhout."

Enig minpuntje aan de derby misschien. voor beide teams staat er niet zo heel veel meer op het spel. Geel-Meerhout kent een zeer zwak seizoen en kan zelfs nog in de problemen komen als het blijft verliezen. Turnhout komt net wat tekort om zich echt te mengen in de promotiedebatten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties