Interview Safari: "Spelen bij Anderlecht om EK te halen"

Safari: "Spelen bij Anderlecht om EK te halen"
Foto: © SC

Behrang Safari profiteert van het vrije weekend om wat tijd door te brengen met zijn onlangs geboren tweeling. De Zweed laadt de batterijen op en is net op tijd klaar om de geblesseerde Olivier Deschacht weer af te lossen in de basis.

Johan Walckiers in Anderlecht

Safari spendeert dit weekend wat quality time bij zijn twee zoontjes, Emiliano en Leon. "Ze groeien als kool", lachte de linksachter. "Gelukkig hebben we wat hulp gehad van familie en vrienden, want twee zulke kinderen vergt een hoop werk. Er zijn moeilijke momenten, maar ik ben zo gelukkig. Het zijn twee heel leuke jongens. Voor een match slaap ik twee of drie nachten in een andere kamer. Gelukkig heb ik die afspraak kunnen maken met mijn vrouw."

Enkele weken aan de kant doen Safari weer hunkeren naar een match. "Ik voel me goed, alle pijn is verdwenen. Ik train sinds anderhalve week weer mee en alles is in orde. Het medisch team heeft goed werk geleverd."

Door zijn blessure miste hij echter de oefenwedstrijd van Zweden tegen Kroatië. "Dat was heel jammer, maar het hoort nu eenmaal bij het voetbal. Spijtig dat het net in de aanloop naar het EK gebeurt, want ik wil er heel graag bij zijn. Ik heb nog steeds een kans om het te halen, want ik maak al lang deel uit van de nationale ploeg. Het is door bij Anderlecht goed te spelen, dat ik mijn selectie moet afdwingen. Ik heb nog nooit zo'n toernooi gespeeld, het zal speciaal zijn."

Met Stenman van Club Brugge verloor hij reeds een concurrent, maar toch heeft hij nog te duchten 'rivalen'. "Oscar Wendt van Borussia Mönchengladbach en Martin Olsen van Blackburn Rovers zijn toch niet de minsten", aldus Safari. "Toen ik geblesseerd uitviel was het EK niet het eerste waar ik aan dacht, maar na een tijdje kwam dat wel."

De concurrentiestrijd met Deschacht lijkt intussen nog steeds onbeslist. "Concurrentie is goed. We zijn goede back ups voor elkaar en de ene lijkt tegenwoordig steeds geblesseerd als de andere kan spelen. Een team draait niet rond één of twee spelers, je moet op iedereen kunnen rekenen. Het is goed dat er iemand klaar staat om de andere zijn plaats in te nemen."

Volgende week zal er met de onuitgegeven defensie Odoi-Wasilewski-Kouyate-Safari gespeeld worden. Geen probleem echter voor de Zweed met Iraanse roots. "We zijn allemaal goede verdedigers en we kennen elkaar. Ik verwacht dan ook geen problemen."

Nog twee wedstrijden en het is zover: de play-offs. Iets waar Safari naar uitkijkt. "Dat is toch waar iedere speler naar uitkijkt? Allemaal topmatchen. Ok, het is wel raar dat de punten gedeeld worden, maar die PO's zullen wel spannend worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties