Interview Been: "Er telt nu maar één ding: de play-off I halen"

Fabian Morren
| 3 reacties
Been: "Er telt nu maar één ding: de play-off I halen"
Foto: © SC

Racing Genk trekt zondag naar Westerlo. De Limburgers zijn nog steeds niet verzekerd van een plek in play-off I en kunnen dus maar beter winnen. "We moeten nu enkel naar onszelf kijken."

Fabian Morren in Genk

Genk kampt weer met heel wat afwezigen. “Maar er zijn geen excuses zondag”, waarschuwt coach Mario Been. “Met minder dan drie punten kunnen we onmogelijk tevreden zijn. Er staan andere jongens klaar, zoals Limbombe. Er telt maar één ding en dat is play-off I halen. Ook voor de club is dat heel belangrijk.”

Twee weken geleden verloor Genk met 3-2 bij Kortrijk. Nadien volgde een weekend zonder voetbal. “Aan de ene kant was dat weekje rust wel fijn, maar anderzijds wilden we die match tegen Kortrijk zo snel mogelijk uitwissen”, geeft Been toe.

Deze week wordt overschaduwd door het zware busongeval in Zwitserland met Belgisch en Nederlandse kinderen. “Het leven gaat door, maar het is goed om er toch bij stil te staan. We zijn voetballers, maar ook vaders en weten dat dit een verschrikkelijke situatie is. Het is heel dichtbij, dus je bent er ook emotioneel bij betrokken.”

Nieuwe ploeg
Westerlo recupereert zondag een heel aantal spelers. “We hebben wel een aantal video’s van Westerlo, maar Pierre (Denier, red.) liet me al weten dat we die niet hoeven te bekijken. Ze zullen met een totaal andere ploeg aan de aftrap verschijnen. Ik heb enorm veel respect voor de tegenstander, maar wij moeten nu enkel naar onszelf kijken”, vertelt de Nederlandse coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties