Interview Barda: "Genk moet ambitieuzer zijn"

Andrea Doino
| 6 reacties
Barda: "Genk moet ambitieuzer zijn"
Foto: © SC

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie gaat Genk op bezoek bij KVC Westerlo. Om dat laatste PO1-ticket te bemachtigen kan er best worden gewonnen van de rode lantaarn. Makkelijk zal het zeker niet zijn. Ook Genk-aanvaller Elyaniv Barda is op zijn hoede voor Westerlo.

Andrea Doino in Genk

Genk gaat zondag op bezoek bij Westerlo en met minder dan drie punten kunnen de Limburgers niet tevreden zijn. Niemand had voor het begin van het seizoen voorspeld dat de Belgische landskampioen tot het einde zou moeten knokken om bij die eerste zes te eindigen. 

Tegen Westerlo zal het ook niet makkelijk worden want zij moeten ook winnen als ze niet laatste willen eindigen. De Israëlische aanvaller van Genk Elyaniv Barda weet dat het een moeilijke wedstrijd zal worden waar veel belangen op het spel staan en is op zijn hoede voor de tegenstander.

“Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tegen Westerlo want we hebben het vaak moeilijk gehad tegen hen. Ze presteren dit jaar wel onder hun niveau maar we moeten voorzichtig blijven”, aldus Barda. “En zij moeten ook winnen om van die laatste plaats te geraken. Het zal niet makkelijk worden.”

“Ik wil altijd spelen”
De laatste tijd zit Barda vaak op de bank maar tegen Westerlo stijgen zijn kansen om te spelen. Zijn spitsbroeder Jelle Vossen is zondag geschorst en wellicht krijgt de Israëliër een basisplaats. 

“Ook als Vossen niet geschorst is, wil ik altijd spelen. Het is normaal dat een voetballer teleurgesteld is als hij niet start”, vertelde Barda die nogal ontspannen oogde. “Ik zou graag altijd negentig minuten op het veld staan en mijn team helpen. We zullen zien of ik zondag tegen Westerlo mag beginnen, het is de trainer die de beslissing maakt.”

Zijn bankzitterstatuut is verrassend aangezien zijn statistieken redelijk goed zijn. Barda scoorde al acht keer en deelde zes assists uit dit seizoen. “Ik heb inderdaad al acht keer gescoord en zes assists gegeven, dus mijn is efficiëntie redelijk hoog. Maar zoals ik zei, is het de trainer die beslist of ik speel, en als het team het goed doet dan moet ik mij bij die beslissing neerleggen.”

“Genk zou elk jaar voor een prijs moeten strijden”
In vergelijking met het vorige seizoen presteert Genk dit seizoen niet altijd op niveau. Volgens de Israëliër ligt de mentaliteit van de Limburgse club aan de basis van het teleurstellende seizoen.

“We hebben dit jaar wel de Champions League gespeeld en kunnen ons daaraan optrekken, maar de club mist nog de mentaliteit om jaarlijks te strijden voor de prijzen. We werden vorig jaar kampioen, maar we moeten over een periode van vijf jaar aan de top meedraaien en Europees altijd zo hoog mogelijk proberen te eindigen.”

“Altijd supporter geweest van Juventus”
Als Barda naar het buitenland zou gaan, dan ziet hij zichzelf het liefst in Italië spelen. Hij vindt de Serie A de aantrekkelijkste competitie, mede door het feit dat hij als kind voor Juventus supporterde. “Van kinds af aan supporterde ik altijd voor Juventus. Ik had posters 
van de Bianconeri in mijn kamer hangen . Dit seizoen draaien ze terug mee aan de top maar ik denk toch dat AC Milan aan het langste eind zal trekken”, besloot Barda.

Genk moet dit seizoen PO1 spelen anders is het seizoen één grote teleurstelling geweest. Op papier zouden de Limburgers moeten winnen van Westerlo, maar in voetbal is alles mogelijk. Zal Barda Genk naar de overwinning kunnen leiden in 't Kuipje?

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties