Interview "Binnen dit en twee jaar zit Antwerp in eerste"

"Binnen dit en twee jaar zit Antwerp in eerste"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

The Great Old zit in de problemen: de derde periodetitel is ver weg en na een 1 op 15 slaan de supporters net niet aan het muiten. Antwerp-coryfee Cisse Severeyns blijft echter optimistisch: "Gunther en Jos krijgen de trein wel op de rails", verzekerde hij aan onze redactie.

Door Johan Walckiers

Cisse, jij als Antwerp-man, doet de huidige malaise nog pijn?
Uiteraard is het niet leuk, want mijn hart ligt nog steeds bij Antwerp. Maar ik ben optimistisch. Ik heb alle vertrouwen in Jos Verhaegen en Gunther Hofmans. Begin dit seizoen had ik gezegd dat ze Antwerp weer in eerste klasse zullen krijgen en daar blijf ik bij. Jos heeft in het verleden bewezen dat hij een ploeg op de rails kan krijgen en ik ben er zeker van dat het ook hier gaat lukken.

Gunther Hofmans werd in het verleden niet van kritiek bespaard. En ook nu beginnen de supporters te morren.
Ik begrijp dat de fans ontevreden zijn. Die mensen vereenzelvigen zich met de ploeg: als het niet goed gaat met Antwerp, gaat het ook niet goed met hen. Maar er zijn externe factoren die meespelen in deze malaise. Het gekibbel met Eddy Wauters is er daar één van. Ook de steeds opduikende geruchten rond de licentie is daar een voorbeeld van. Eigenlijk zou het niet mogen meespelen, maar dat doet het wel. Spelers praten daar over en zijn daar mee bezig. Ik heb het zelf meegemaakt bij Mechelen toen Cordier ging opstappen. Zoiets weegt op een groep.

Maar toch ben je zeker dat het allemaal in orde komt?
Kijk, ik heb geen glazen bol, dit is mijn gevoel dat spreekt, ook uit ervaring met de mensen die er nu mee bezig zijn. Met Gunther heb ik drie jaar samengespeeld en ik weet dat hij een heel intelligente mens is met veel voetbalkennis. En Bart Wilmssen heb ik zelf nog als trainer gehad. Dat is een goeie. Enige minpunt is misschien dat hij wat onzeker wordt als het minder gaat. Voor hem was Antwerp echter ook een sprong in het duister, maar in het begin waren de resultaten wel goed. De Roover ken ik ook als trainer en hij is ook goed, maar op een bepaald moment moet je een beslissing nemen als het echt niet werkt.

Maar waarom loopt het al zoveel jaar mis?
Die externe factoren waarover ik sprak en misschien ook niet de juiste spelers. Tijdens de zomer zal dat wel in orde komen, want Hofmans zal nog wel de nodige transfers doen. En dan kan Bart Wilmssen ook een hele voorbereiding organiseren. Dat zal helpen. Je mag ook geen wonderen verwachten van een trainer die in het midden van het seizoen moet overnemen.

En de onrust?
In welke reeks Antwerp ook zal spelen, er zal altijd controverse zijn. Het is de oudste club van het land en heeft een traditie van meer dan honderd jaar. Dit is geen club zoals Wezet, waar de supporters altijd tevreden zijn, zelfs als het maar matig goed gaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties