Chelsea wint op een diefje bij Benfica

Jefrey Van der Straeten
| 36 reacties
Chelsea wint op een diefje bij Benfica
Foto: © SC

In een zenuwachtige wedstrijd kon Chelsea vanavond met het kleinste verschil winnen van Benfica. Het uitdoelpunt van Kalou kan van goudwaarde zijn voor de Blues.

Chelsea startte met Drogba op de bank; Torres stond dus in de spits. Bij Benfica stond Axel Witsel – in de belangstelling van onder meer Real Madrid – uiteraard in de basis.

In een gesloten eerste helft startte Benfica goed. Het zette hoog druk, zonder weliswaar gevaar te creëren. Chelsea begon behoudend en wilde vooral geen vroeg doelpunt incasseren zoals in Napels enkele weken geleden.

Het eerste schot(je) van de wedstrijd kwam op naam van David Luiz, die de vorige vier seizoenen onder contract stond bij Benfica. Kort daarna creëerde Benfica de eerste echte doelkans van de wedstrijd. Na een prachtige pass door de lucht kon Cardozo de bal in de zestienmeter aannemen op de borst. Zijn daaropvolgende volley belandde echter in het zijnet.

Dat kan ik ook, moet Torres gedacht hebben, die na een schitterende borstcontrole de bal over pegelde. De wedstrijd ging nu goed over en weer en aan beide kanten volgde lichte dreiging. Cardozo kopte over en Bruno Cesar schoot op Cech. Aan de overkant vuurde Meirelles (ex-Porto) een kanonskogel af, die door Artur uit doel werd gedoken.

Benfica kwam net als in de eerste helft goed uit de kleedkamer. Vrijwel meteen was er opschudding toen een hard schot werd tegengehouden door David Luiz. De Portugees deed dit met de arm, zij het onvrijwillig. De ploeg van Witsel speelde beter dan Chelsea, maar was vaak overhaast in de afwerking. Op een bepaald moment vroeg Witsel zich ostentatief af waarom hij de bal niet kreeg toegespeeld.

In de 60ste minuut ontsnapte Benfica nog. Op een uittrap van Cech wordt niet goed gereageerd, waarna Mata ineens Artur kon omspelen. De kleine Spanjaard was echter net te ver uitgeweken en schoot de bal op de buitenkant van de paal.

Toch kon Benfica het tegendoelpunt niet vermijden. Een slecht geraakte voorzet van Torres kwam per toeval bij Kalou terecht. De Ivoriaan had de bal maar voor het intikken en deed dat ook: 0-1 voor Chelsea.

Na dit doelpunt barstte de wedstrijd echt open. De intensiteit ging omhoog en er kwamen meer openingen. Benfica probeerde wel, maar kon Cech niet echt bedreigen. Aan de overkant kon Mata bijna de 0-2 scoren na een listig lobje.

In de slotminuten kwam Benfica nog dicht bij de verdiende gelijkmaker. Bosingwa devieerde een Portugees schot maar net naast zijn eigen doel.

Zo won Chelsea gevleid bij Benfica en heeft het een mooie uitgangspositie verworven voor de terugwedstrijd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties