Interview KVO: "Alles kan, niets moet"

Tomas Taecke
| 4 reacties
KVO: "Alles kan, niets moet"
Foto: © SC

KV Oostende prijkt dit seizoen op slechts zes punten van leider Charleroi en verbaast daarmee vriend en vijand. Sportief manager Guy Ghysel pleit ondanks de tweede plaats voor realisme: "Als tweedeklasser moet je altijd voorzichtig zijn"

Terwijl een half dozijn tweedeklassers de terugkeer naar de hoogste afdeling tevergeefs probeert af te dwingen, draait KV Oostende geruisloos mee bovenin. De Kustjongens zijn in het klassement voorbij de ambitieuze traditieclubs van weleer geslopen en beginnen straks hoogstwaarschijnlijk zonder zorgen aan de eindronde. Onze redactie sprak met sportief manager Guy Ghysel, de man die er mede voor zorgt dat KVO vandaag één van de weinige gezonde tweedeklasseclubs is. Ghysel ontkent niet dat de fantastische resultaten op zijn zachtst gezegd verrassend zijn.

"De huidige plaats in het klassement is inderdaad onverhoopt en buiten verwachting. We wilden beter doen dan vorig seizoen en onze thuiswedstrijden aantrekkelijker maken. Het publiek vindt stilaan de weg naar het Albertpark terug en we hebben een gezonde thuisreputatie opgebouwd. De objectieven die we nastreven zijn dus behaald".

Al snel werd duidelijk dat KVO dit seizoen wel eens heel lang zou kunnen meestrijden voor een plaats in de eindronde. In de herfst van deze competitie ziet de situatie er in ieder geval rooskleurig uit voor de kustploeg.

"We kunnen ons nu niet meer wegsteken. Eerst hebben we dat een beetje afgehouden om een teleurstelling zoals in het verleden te vermijden. Maar ondertussen wil ook de groep voor 110% die eindronde halen".

KV Oostende is zonder twijfel de revelatie van het seizoen. Wat als straks ook de promotie een onderwerp wordt aan de kust?

"De eindronde is op zich een loting. Stel dat er plots een appel uit de kast zou vallen, dan hebben we een plan klaar. We moeten wel realistisch blijven en eerst trachten die eindronde af te dwingen. Alles kan, maar niets moet. Dat is misschien ook wel de sterkte van KVO dit seizoen".

Hadden jullie dit puntenaantal begroot voor aanvang van dit seizoen?

"Het puntenaantal dat we voor ogen hadden is ondertussen overschreden, maar dat is een positief probleem. Je kan geen positieve resultaten boeken en tegelijk een goedkoop seizoen draaien. Dat is de andere kant van de medaille, maar ik kan je verzekeren dat al onze spelers tijdig en correct betaald worden".

Hoe zit het met de licentie van KVO?

"We hebben vanavond (dinsdag red.) een afspraak met de bond. Dat is iets waar de mensen van het bestuur zich over ontfermen, maar er zijn alvast geen negatieve berichten. Het bestuur verzekerde dat dit allemaal in orde zal komen".

Kan KVO op termijn die stap naar eerste klasse opnieuw maken?

"De club is structureel goed georganiseerd. We hebben een gezonde ambitie, maar als tweedeklasser moet je voorzichtig zijn. Er zijn voorbeelden genoeg die aantonen hoe snel het fout kan lopen. Deels zijn we ook afhankelijk van de bond en de Pro League. Het wordt dringend tijd dat zij wat aandacht schenken aan tweede klasse, want het is echt triestig gesteld".

Hoe belangrijk is de Oostendse achterban op dat vlak?

"Belangstelling gaat altijd hand in hand met de resultaten. Vorige week speelden we de derby tegen Roeselare. Ondanks het geringe aantal bezoekende fans, waren er wel veel Oostendenaars. Dat is een opsteker voor de mensen die inspanningen leveren om de supporters naar het Albertpark te lokken. Ook voor de spelers is het natuurlijk fantastisch".

Er zijn natuurlijk de geruchten rond Fred Brillant. Ben jij al volop bezig met het volgend seizoen voor te bereiden?

"We zijn bezig met de uitbouw van de spelerskern. Dat houdt in dat we opties in contracten lichten, de overeenkomst van andere jongens verlengen en op zoek gaan naar nieuwe spelers die bij KVO passen. In de loop van de week gaan we ook met Beerschot praten over een eventuele transfer van Fred Brillant, die op dit moment nog niet beklonken is".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties