Interview Van Loo: "Ik weet als geen ander wat Muamba heeft doorgemaakt"

Tomas Taecke
| 10 reacties
Van Loo: "Ik weet als geen ander wat Muamba heeft doorgemaakt"
Foto: © SC

Anthony Van Loo -de vinnige rechtsachter van Malinwa- staat na een ellenlange blessure opnieuw op het trainingsveld. De West-Vlaming, die in augustus een zware knieblessure opliep, blikt terug op de moeilijkste periode in zijn carrière.

Na dertien wedstrijden in het geel-rode shirt vorig seizoen, was Anthony Van Loo bij de start van deze competitie vastberaden volledig door te breken in de hoogste afdeling. Na eerdere hartproblemen bij KSV Roeselare, gooide een hardnekkige knieblessure vorige zomer roet in het eten. De 23-jarige vleugelverdediger hervatte deze week de groepstraining en richt zijn blik - hoewel hij in PO2 nog op enige speelminuten hoopt - op volgend seizoen.

"Ondertussen heb ik de eerste groepstrainingen opnieuw achter de rug", vertelt het talentvolle jeugdproduct van Club Brugge aan onze redactie. Ik moet toegeven, dat was echt heerlijk. Opnieuw deelnemen aan wedstrijdvormen en positiespel na zo'n lange periode heeft me heel erg veel deugd gedaan. De honger is ontzettend groot: je wil de bal bijna opeten".

"Focus op volgend seizoen"

"Voor het eerst in lange tijd voel ik me weer voetballer. In de periode dat ik revalideerde had ik het mentaal heel erg lastig. Het was zonder twijfel één van de moeilijkste periodes uit mijn leven. Niet enkel mentaal maar ook fysisch. Je voelt je ook minder betrokken bij het gebeuren. Af en toe speelde ik een wedstrijdje FIFA op de Playstation om wat wedstrijdritme op te doen (lacht)".

"Ik weet niet of ik dit seizoen nog in actie zal komen, maar toch hoop ik nog even van de play-offs te mogen proeven. Dat hangt een beetje af van de manier waarop mijn lichaam de trainingen zal verteren. In ieder geval ligt mijn focus op het volgende seizoen".

"De club van mijn hart"

"Los van de zware blessure, voel ik me bij KV Mechelen echt in mijn sas. Ik voel me er uitstekend. Mijn contract loopt nog tot medio 2014, dus na dit seizoen lig ik nog twee jaar vast. Malinwa is echt een club die me op het lijf geschreven is, dus ik hoop dat ik het geel-rode shirt snel weer over mijn schouders mag werpen".

"Geschrokken door Muamba"

Wat mijn eerdere hartproblemen betreft, hoef ik mij geen zorgen meer te maken. Hoewel ik er nog vaak mee geconfronteerd wordt, denk ik er ook nauwelijks meer aan. Ik weet in ieder geval hoe ik er mee om moet gaan".

"Toen het nieuws van Fabrice Muamba mij bereikte, was ik er even niet goed van. Ik weet als geen ander wat hij heeft doorgemaakt en bovendien ook wat de gevolgen kunnen zijn. Achteraf ben ik wel enorm tevreden en blij voor hem dat alles goed is afgelopen".

"Bjarni was mijn revalidatiepartner"

Over de situatie tussen KV Mechelen en Bjarni Vidarsson (red: lees hier)weet ik niet zoveel te zeggen. Bjarni was wel mijn revalidatiepartner waarmee ik dag en nacht gewerkt heb. Ik heb van hem veel steun gekregen en dat geldt ook andersom. Op sommige momenten was dat onontbeerlijk en je begrijpt op dat moment ook heel goed wat de ander doormaakt. Maar veel meer wil ik over dat conflict niet kwijt".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties