FC Brussels zet deur open voor Standard en AA Gent

Melissa Maes
| 6 reacties
FC Brussels zet deur open voor Standard en AA Gent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast Anderlecht krijgen nu ook concurrenten Standard en AA Gent het medehoederecht over achthonderd toptalenten bij tweedeklasser FC Brussels. "Deur openzetten voor mensen die je vertrouwt."

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet betaalde tweehonderdduizend euro aan FC Brussels. Mede door dat bedrag kon voorzitter Johan Vermeersch de licentie voor tweede klasse veiligstellen.

“De betaling past in de afwikkeling van het transferdossier van Igor De Camargo. Wij hebben nooit ons percentage op zijn doorverkoop aan Borussia Mönchengladbach gekregen”, zegt Vermeersch in Het Nieuwsblad.

“Hoewel de zaak dateert van zijn voorganger Luciano D’Onofrio was Duchâtelet toch bereid om ons alsnog een vergoeding te betalen. Hij was niet verplicht dat te doen. Maar hij is eerlijk en loyaal. Zo zie je maar dat het niet alleen kangoeroes zijn in eerste klasse.”

Die goodwill van de Standard-voorzitter heeft zo zijn redenen. Met steun van het Brusselse Gewest, dat de jeugdwerking van alle Brusselse clubs subsidieert, herbergt FC Brussels een van de grootste en beste verzamelingen toptalenten: achthonderd jeugdspelers waarvan zeventig procent migrantenkinderen. Alle Belgische clubs azen op de talenten uit België.

“Op een bepaald moment stel je vast dat je jeugdploegen worden leeggeplunderd. Je kan dan twee dingen doen. Stoppen met kwaliteitsopleiding of de deur openzetten voor mensen die je vertrouwt. Door mijn goede relaties met Duchâtelet en Michel Louwagie (manager AA Gent, nvdr.) zet ik de deur open voor Standard en AA Gent.”

De samenwerking van Brussels met Standard en AA Gent is een dikke streep door de rekening van Anderlecht, dat tot dusver alleenheerser was over de Brusselse talentvijver.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties