Courtois: "Het waren twee belangrijke reddingen"

Courtois: "Het waren twee belangrijke reddingen"
Foto: © SC

Thibaut Courtois heeft de met Atletico Madrid de finale van de Europa League bereikt. "Ongelooflijk dat ik dit op mijn negentiende mag meemaken", zei onze landgenoot.

"We hadden wel verwacht dat Valencia gretig zou starten. Er is hier altijd een kolkende sfeer omdat het publiek zo dicht op het veld zit", vertelde Courtois aan Sporza. "We waren meer verdedigend dan in de heenmatch, maar we hadden het altijd onder controle. Bij de rust heeft de coach bijgestuurd zodat we Valencia ook aanvallend pijn zouden kunnen doen. Dat leverde die schitterende goal op van Adrian Lopez."

Courtois bleef zelf foutloos terwijl hij toch enkele cruciale reddingen moest doen. "Ik kon die afgeweken bal nog met mijn borst of mijn handen wegwerken. Gelukkig stond ik snel genoeg op voor de rebound. Het waren twee belangrijke reddingen, want als het 1-0 wordt dan is het nog 70 minuten bibberen. Maar ik was niet alleen belangrijk. Er was ook Diego met zijn assist en Adrian met zijn goal."

"Eigenlijk is het ongelooflijk dat ik op mijn 19e al de finale van de Europa League mag spelen. Ons seizoen had ups en downs, maar dit is een opsteker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties