Duchâtelet blijft dromen van Beneliga

Duchâtelet blijft dromen van Beneliga
Foto: © SC

Roland Duchâtelet bergt zijn wens om de Belgische en Nederlandse eerste klasse samen te brengen in een Beneliga niet op. "De nieuwe competitie kan er ten vroegste over drie jaar zijn."

“De Beneliga zou bestaan uit twintig clubs, twaalf uit Nederland en acht uit België. Daaronder twee eerste nationale afdelingen, één in Nederland en één in België. In de Belgische afdeling kunnen acht ploegen uit de huidige eerste klasse spelen, samen met ploegen uit tweede klasse. De nieuwe competitie kan er ten vroegste over drie jaar zijn”, geeft Roland Duchâtelet aan in Stadion.

De Beneliga is het einddoel. Zo lang die er niet is, wil de Standard-voorzitter voortdoen in het huidige systeem. “Onze competitie is ingewikkeld genoeg. Ik denk dat het beter is niet weer te veranderen.”

Duchâtelet gaf verder toe dat hij Standard overnam om zijn machtspositie in het Belgisch voetbal uit te breiden en dat er als voorzitter van Sint-Truiden minder naar hem werd geluisterd. Hij had nog goed nieuws voor zijn ex-club. “We hebben STVV gesteund door spelers van Standard uit te lenen en ik denk dat dat volgend seizoen niet anders zal zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties