Interview Sollied: "Club Brugge zal niet spelen zoals Chelsea"

Melissa Maes
| 0 reacties
Sollied: "Club Brugge zal niet spelen zoals Chelsea"
Foto: © SC

Na het verlies van Racing Genk gisteren tegen Anderlecht, kan AA Gent vanavond opnieuw de derde plek veroveren. Daarvoor moet het de bezoekers uit Brugge kloppen. Het belang voor beide teams is groot, maar Trond Sollied voelt geen druk. "Alles wat we zaterdag pakken, is bonus."

Club Brugge is nog in volle titelstrijd en zal in het Jules Ottenstadion op zoek gaan naar de volle buit. “Ons doel is Europees voetbal. Als eerste, tweede, derde of vierde. Als we de punten halen zoals in de reguliere competitie halen we het”, laat Trond Sollied optekenen.

“Dat betekent dus dat we nog zeven punten moeten verzamelen. Alles wat we zaterdag tegen Brugge rapen, is met andere woorden een bonus (in competitieverband verloor AA Gent met 1-3 van Club Brugge, nvdr.).”

“Ik denk niet dat Brugge zal spelen zoals Chelsea, dat een excuus had met tien man. Voor ons is het belangrijk om eerst te scoren. Als we dat doen, moeten ze wel komen. Ik vond Club tegen Anderlecht trouwens oké.”

Christoph Daum kreeg tijdens zijn periode bij FC Köln een kogel van een oud vrouwtje en gebruikt die sindsdien als talisman. “Waarom zou ik daar bang voor zijn? Dan heb ik liever een pistool.”

In november koos Bojan Jorgacevic voor Club Brugge, maar bij de Gentse aanhang lijkt niemand daar nog een probleem mee te hebben. “Sergio Padt speelde al fenomenaal op Anderlecht en deed dat op Kortrijk over.”

“Maar Frank Boeckx was daarvoor ook goed, hoor. Alleen maakte hij een flater voor de beker tegen Lokeren en daarna kreeg hij problemen met zijn rug. Uiteindelijk selecteren spelers zichzelf.”

Christophe Lepoint speelde deze week een uur met de beloften. Wanneer mogen de fans hem weer aanmoedigen bij de eerste ploeg? “Misschien was die match een grote stap voor Lepoint, maar voor ons heeft hij nog veel stappen te zetten. We bekijken of hij volgend seizoen een volwaardig lid van onze selectie kan zijn. Hij werkt in ieder geval als een beest”, besluit Sollied.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties