Officieel: Wilmssen verlaat Antwerp

Melissa Maes
| 55 reacties
Officieel: Wilmssen verlaat Antwerp
Foto: © SC

Het is officieel: Bart Wilmssen is niet langer trainer bij Antwerp. Beide partijen gaan in onderling overleg uit elkaar.

Johan Walckiers op de Bosuil

Bart Wilmssen geeft toe dat hij enorm teleurgesteld is dat hij niet slaagde in zijn missie. “Ik ben met een mentaliteit gekomen om bovenaan te spelen, maar ik trof een gelaten groep met gebrek aan discipline.”

“We klommen toch van de negende naar de vierde plek, maar na Nieuwjaar is het dan misgelopen. Ook een komen en gaan van spelers vergemakkelijkt de werksituatie niet. Twaalf gingen er weg, er kwamen zeven nieuwe spelers en er waren veertig testers.”

Wilmssen blijft ondanks zijn vertrek strijdvaardig. “Het is spijtig dat iedereen al klaarstaat met zijn hakbijl, maar dat motiveert me nog meer om het te maken als trainer.”

De coach had ook nog een boodschap voor Antwerp. “Wat is er mis met Belgische jongens?” Wilmssen verwijst naar de finale van de Europacup voor Bekerwinnaars op Wembley in 1993. “Geen tien jongens van mijn kern weten wat er toen gebeurde. Je moet spelers hebben die willen vechten en weten waarvoor ze hard werken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 0-0 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties