Chelsea en Liverpool in finale FA Cup

Yves Dekoning
| 8 reacties
Chelsea en Liverpool in finale FA Cup
Foto: © SC

Chelsea en Liverpool strijden zaterdag op Wembley voor de FA Cup. De Reds kunnen hun seizoen redden als ze deze beker winnen, de Blues krijgen later deze maand nog een kans om een grotere cup binnen te halen.

Liverpool neemt het zaterdag (finale FA Cup) en dinsdag (Premier League) op tegen Chelsea, de eerste ontmoeting is zonder twijfel de belangrijkste. Nadat de Reds eerder dit seizoen voor de achtste keer de League Cup wonnen, kunnen ze nu ook de FA Cup voor de achtste keer omhoog steken. Chelsea won de trofee één keer minder dan LFC.

De Reds verkeren momenteel niet in bloedvorm, maar hebben geruime tijd naar deze match toe kunnen leven. De competitie is al even geen doel meer. Ook Chelsea speelde wisselvallig de laatste maanden en zag zijn kansen op de vierde plaats serieus slinken. De Blues kijken wel nog uit naar de finale van de Champions League.

Met Chelsea treft Liverpool één van de grote rivalen van de voorbije jaren op Wembley. Het is de eerste keer dat de Blues en de Reds elkaar in de finale van de FA Cup in de ogen kijken. In 105 jaar tijd speelde de clubs wel 162 keer tegen elkaar, Liverpool won 73 keer, Chelsea 56 maal en 33 matchen eindigden op een gelijkspel.

De rivaliteit tussen de twee clubs kende een hoogtepunt toen Jose Mourinho (Chelsea) en Rafael Benitez (Liverpool) aan het roer van de teams stonden. Chelsea speelde meermaals kampioen, maar moest in de Champions League de duimen leggen voor Liverpool. De voorbije acht seizoenen namen ze het 31 keer tegen elkaar op. Door de zwakke prestaties van Liverpool de laatste jaren, doofde de vlam een beetje, maar het vuur kan snel weer oplaaien. Liverpool kan altijd iets meer tegen de topploegen. De Reds wonnen de laatste vier ontmoetingen met Chelsea. Eerder dit seizoen haalden ze het nog in de competitie (1-2) en de League Cup (0-2).

Bij Chelsea lopen twee spelers rond met een Liverpoolverleden. Aanvaller Fernando Torres kende een lastige periode bij de Blues, maar lijkt nu wel op dreef te komen. Middenvelder Raul Meireles ruilde de bank van Liverpool voor een basisplaats bij Chelsea. Wingback Glen Johnson heeft dan weer een verleden bij Chelsea. De Londense club maakt zich vooral zorgen over de hamstringblessures van verdedigers David Luiz en Gary Cahill. Bij Liverpool ontbreken langdurig geblesseerden Lucas Leiva en Charlie Adam. Verder is iedereen speelklaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties