Chelsea heeft voor vierde keer in zes jaar FA Cup beet

Sam Soetaers
| 26 reacties

Chelsea heeft voor de zesde keer de FA Cup gewonnen. The Blues haalden het van Liverpool met 2-1.

Chelsea kwam al na tien minuten spelen op voorsprong. Ramires kon makkelijk op doel afgaan en schoot de bal voorbij doelman Pepe Reina binnen.

Liverpool slaagde er nauwelijks in om kansen af te dwingen en liep na vlak na rust op de 2-0. Drogba scoorde met een strak schot uit de draai.

The Reds werden na de tweede tegengoal plots wakker en scoorden via invaller Caroll de aansluitingstreffer. Liverpool rook meer en de wedstrijd kende nog een spectaculaire slotfase. Een kopbal van diezelfde Caroll zorgde voor heel wat opschudding. Iedereen van Liverpool meende dat de bal over de doellijn is geweest, maar de ref besliste daar anders over.

Voor Chelsea is de FA Cup de eerste prijs van het seizoen. Voor The Bleus is het de vierde keer dat ze de FA Cup winnen in zes jaar tijd.