Gewone Anderlecht-fans moeten weg voor vips

Fabian Morren
| 184 reacties
Gewone Anderlecht-fans moeten weg voor vips
Foto: © SC

Anderlecht wil tegen volgend seizoen een tribune waar nu 1.500 gewone supporters zitten ombouwen tot een vip-vak van 495 lederen stoelen. Geïnteresseerden betalen 3.500 euro per stoel.

Een deel van de supporters van Anderlecht voelen zich in de steek gelaten. Romain 'Romainske' De Jonghe, al 57 jaar abonnee van Anderlecht en dankzij de megafoon die hij naar elke wedstrijd meebrengt zeer bekend en populair, moet verhuizen.

3.500 euro per lederen zitje zullen de vips betalen. "Tien keer zoveel als wat ik nu als gewone supporter betaal", zegt De Jonghe. "Waar ik zelf naartoe moet, weet ik nog niet. Ik word overstelpt met telefoontjes van andere supporters die ook nog van niets weten en die erg ongerust zijn."

Willy Faket, secretaris van RSCA Dilbeek (één van de oudste supportersclubs van het land, red.) is ontgoocheld. "De club doet uitschijnen alsof ze alles verbouwt om te voldoen aan de regels die de Europese voetbalbond UEFA oplegt voor voetbalstadions, maar ik vraag me af of dat geen drogreden is om meer dikbetalende vips binnen te krijgen", zegt hij.

"Geld is de enige drijfveer voor zulke verbouwingen. De plaatsen zullen worden ingepalmd door mannen in maatpak die zijn uitgenodigd door een bedrijf om 'een leuke avond te beleven'. Vaak interesseert de wedstrijd hen niet of nauwelijks."

"We hebben begrip voor de ongerustheid bij de supporters", reageert Anderlecht-woordvoerder David Steegen. "Maar niemand hoeft te panikeren: elke abonnee zal ook volgend seizoen nog een plaats krijgen in het stadion. Binnen een paar weken zal iedereen die een plaats had in één van de vakken die verdwijnen voor onze vip-tribune, een voorstel krijgen voor een andere plaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties