Stekelenburg over Tango 12: "Prima EK-bal"
Tomas Taecke
| 0 reacties
Stekelenburg over Tango 12: "Prima EK-bal"
Foto: © SC

Maarten Stekelenburg heeft - net als vrijwel alle doelmannen - ondertussen al getraind met de nieuwe EK-bal. "Deze bal is beter dan de WK-bal twee jaar geleden", oordeelt de Oranje-doelman.

De Tango 12, de officiële EK-bal, gaat volgende vrijdag voor het eerst aan het rollen tijdens de openingswedstrijd tussen Polen en Griekenland. Tijdens het WK in Zuid-Afrika was er heel wat te doen rond de wedstrijdbal, maar dat blijkt dit jaar wel mee te vallen.

"Er zit nog wel een beetje een zwabber in, maar niet meer zoals voorheen", zegt Maarten Stekelenburg tegenover De Telegraaf. "Deze bal is beter dan de vorige WK-bal", weet 'Steek'.

Heel veel kritiek kwam er op de vorige WK-bal, omdat die vaak een richting aannam die niet te voorspellen was. Vooral voor de doelmannen was dit niet altijd even eenvoudig. "Veel kan je daar toch niets aan veranderen", gaat Stekelenburg verder. "Ik laat me sowieso niet zo snel verrassen. Deze bal is best wel goed, we zullen het er in ieder geval mee moeten doen", aldus de gewezen Ajacied.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties