Löw: "Niet te licht denken aan titel"

Löw: "Niet te licht denken aan titel"
Foto: © SC

Duitsland heeft de status van topfavoriet gekregen voor het komende EK. Maar eerst moet er serieus aan de bak in de groepsfase, want daarin zijn de tegenstanders niet min: Nederland, Portugal en Denemarken.

Löw wil dan ook nog niet praten over mogelijke EK-winst. "Dat moet je nog niet doen", vertelde hij aan persbureau DPA. "Veel landen hebben meer dan vijftig jaar gewacht op het winnen van een prijs, zoals Spanje. Natuurlijk streven wij de titel na, maar daar willen we niet te licht over denken. Het belangrijkste voor mij is dat we attractief, modern voetbal spelen. We moeten in alle wedstrijden ons hoogste niveau halen. Portugal en Nederland zijn voetballend, vooral door hun offensieve kracht, natuurlijk van een zeer hoog niveau."

"Denemarken speelt anders, maar is ook een serieuze tegenstander", weet Löw die ook Portugal looft. "“Natuurlijk is Ronaldo gevaarlijk en erg snel, maar vergeet een speler als Nani niet. Daarnaast is de verdediging enorm sterk, met iemand als Pepe. Bovendien zijn de Portugezen fysiek sterk en gevaarlijk in de lucht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties