Huntelaar en Van Persie samen tegen Portugal

Tomas Taecke
| 20 reacties
Huntelaar en Van Persie samen tegen Portugal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Telegraaf weet dat Bert Van Marwijk aanvaller Klaas Jan Huntelaar straks tegen Portugal voor het eerst op dit EK aan de aftrap brengt. Samen met Robin Van Persie moet hij Nederland aan enkele broodnodige goals helpen.

Tomas Taecke in Kharkov

Na twee verliesbeurten grijpt Van Marwijk in. Klaas Jan Huntelaar maakt straks zijn opwachting wanneer de bal in Kharkov aan het rollen gaat. Nederland moet met twee goals verschil zien te winnen van Portugal en komt daardoor betrekkelijk aanvallend voor de dag. Samen met Robin Van Persie moet de topschutter in de Bundesliga Oranje van doelpunten voorzien.

In de aanloop van het EK was er al veel te doen rond de hartverscheurende keuze die Bert Van Marwijk mogelijk diende te maken. Gezien zijn systeem, waar de Nederlandse keuzeheer doorgaans aan vasthoudt, was hij genoodzaakt om ofwel de topschutter in de Premier League (Van Persie, Arsenal) ofwel die van de Bundesliga (Huntelaar, Schalke 04) op de bank te posteren. Na de nederlagen tegen Duitsland en Denemarken, waarbij Van Persie telkens aan de aftrap verscheen, mag ook Huntelaar vanavond in de basis starten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties