Reactie Prandelli: "Getoond dat we kunnen afzien"

Prandelli: "Getoond dat we kunnen afzien"
Foto: © SC

Cesare Prandelli zag ook dat het minder makkelijk ging als de buitenwereld verwacht had. Ierland bleek een stuggere tegenstander dan verwacht. Maar de blijdschap om de kwalificatie was er niet minder om.

Johan Walckiers in Poznan

"We hebben lang moeten afzien", vond Prandelli. "We hadden misschien wel niet zoveel druk van hen verwacht. Na het eerste halfuur hebben we het systeem aangepast door een mannetje meer op het middenveld te zetten. Achteraan stonden we goed georganiseerd, maar het was niet makkelijk om weer van systeem te veranderen."

"We speelden tegen een agressief team dat snel naar voor wilde. We kregen veel kritiek dat als het moeilijk ging we geen karakter lieten zien. Vandaag hebben we afgezien, maar we hebben getoond dat we dat kunnen."

Eén minpunt ook: Prandelli zag Giorgio Chiellini uitvallen. "Dat stemt ons bedrukt, want we hebben hem nodig. Hij is een heel intelligente speler en geeft hart aan de ploeg. Maar we hebben een goede fysio die hem snel fit kan krijgen."

En dan de man waarover iedereen het wou hebben: Mario Balotelli. "Als er veel verwachtingen rond een persoon zijn, moet hij die ook waarmaken, maar hij moet er ook mee leren omgaan. Mario moet gewoon de ploeg proberen helpen en dat deed hij. En daarom wil ik hem feliciteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties