Schweinsteiger: "Zou Pirlo wel bij Bayern willen"

Schweinsteiger: "Zou Pirlo wel bij Bayern willen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bastian Schweinsteiger is klaar voor de confrontatie met Italië. De middenvelder durft nog niet aan de finale denken: "We zijn er nog lang niet."

Johan Walckiers in Warschau

Na de wedstrijd tegen Griekenland sukkelde Schweinsteiger met de enkel, maar stelde woensdag iedereen gerust. "Ik ben honderd procent fit en klaar om te spelen. Ik heb al twee keer getraind en kijk uit naar de wedstrijd", aldus de ervaren middenvelder.

Duitsland lost tot nu toe de verwachtingen in, maar aan de finale durft Schweinsteiger nog niet denken. "Die is trouwens nog ver weg. Enkel de wedstrijd van morgen telt en daar gaat ook mijn volledige concentratie naar uit."

Schweinsteiger speelde dit seizoen al heel wat belangrijke wedstrijden, maar de belangrijkste (tot nu toe) ging verloren. "Maar dit is iets heel anders dan de CL-finale. Een heel andere stijl ook. Italië heeft een heel goed middenveld dat meestal door het centrum probeert te spelen. Ze gaan nooit over de vleugels. Ze zijn ook heel goed aan de bal. Wij gaan hen dan ook moeten aanvallen. We weten waar we ons mogen aan verwachten."

"Met Pirlo hebben ze ook één van de beste spelers van dit toernooi. Het is fantastisch wat hij doet. Ik zou hem wel als ploegmaat bij Bayern willen, maar aan de andere kant is hij ook al 34. Dat hij zei dat we schrik hebben van hen? Ik alvast niet. Wel respect, anders zou je ook maar dom zijn. Italië is een grote natie en ze maakten een hele stap voorwaarts. Het kan niet anders dan een leuke wedstrijd worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties