Kewell verkozen tot beste speler ooit in Australië

Yoets Verhaert
| 5 reacties
Kewell verkozen tot beste speler ooit in Australië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens een galadiner voor een liefdadigheidsinstelling in Sydney is Harry Kewell uitgeroepen tot beste voetballer ooit in Australië. 15.000 mensen mochten hun stem uitbrengen en daarbij kwam de voormalige Leeds United-vedette als winnaar uit de bus.

Kewell heeft zijn carrière momenteel op een laag pitje staan door familiale problemen. Voor volgend seizoen heeft hij nog geen club. "Dit is heel erg bijzonder voor mij, zeker omdat het publiek een belangrijke rol speelde bij deze verkiezing. Ik zal dit nooit vergeten", stak de verkiezing hem duidelijk een hart onder de riem. 

Kewell speelde van 1995 tot 2003 in de Premier League en zal vooral herinnerd worden door zijn periode bij Leeds United. Als jonge speler dwong hij met de club een ticket af voor de halve finales van de Champions League. Op hun weg daar naartoe werd ook Anderlecht uitgeschakeld.

In 2003 verhuisde hij - door financiële problemen bij Leeds - naar Liverpool. Daar liep het allemaal wat minder en na tal van blessures ging hij zijn heil zoeken bij het Turkse Galatasaray.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties