Jans: "We beginnen met een 4-3-3 aan de competitie"

Jans: "We beginnen met een 4-3-3 aan de competitie"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard speelde zaterdag 0-0 gelijk tegen het Turkse Trabzonspor. Trainer Ron Jans onthulde daarbij ook het systeem waarmee de Rouches aan de competitie zullen beginnen.

"We hebben verschillende matchen in 4-3-3 gespeeld tijdens de voorbereiding en ik ben er van overtuigd dat dit het beste is met de spelers die we hebben", aldus Jans na de wedstrijd. "Maar als het nodig is kunnen we nog wijzigen tijdens de match. Of als alle spitsen aan 100% zitten, kunnen we ook met twee aanvallers spelen. Zoals elke trainer heb ik certitudes op acht posities, maar twijfel ik bij sommige. Zoals de '10' waar ik met Gonzalez en Ajdarevic twee goede spelers heb."

Jans zag veel positiefs tijdens de voorbereiding. "We hebben vijf matchen geen doelpunt geslikt. Kawashima? Ik hou van zijn charisma, zijn ervaring, zijn présence en zijn kalmte. Hij geeft de verdediging vertrouwen en dat is heel belangrijk."

Offensief loopt het echter nog niet op rolletjes. "Trabzonspor was ook de moeilijkste tegenstander uit de voorbereiding. Het was niet makkelijk om aan kansen te komen. Maar we zijn er een paar keer dicht bij geweest. De Turkse doelman speelde een goede match en dat zegt veel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties