Van den Brom twijfelt tussen 4-3-3 en 4-4-2

Van den Brom twijfelt tussen 4-3-3 en 4-4-2
Foto: © SC

Woensdagavond wordt voor John van den Brom de echte vuurdoop in het Constant van den Stock-stadion. De rest van het seizoen zal bij Anderlecht waarschijnlijk grotendeels bepaald worden door het resultaat van de matchen tegen Ekranas.

Johan Walckiers in Anderlecht

Een vuurdoop, zo mag je het ook letterlijk noemen, want voor Van den Brom is het de eerste Europese match als trainer. Maar met wat hij zag op Kortrijk werd hij bepaald niet vrolijk. "Morgen zijn er echter totaal andere belangen, veel grotere", aldus de Nederlander. "Het belang van deze voorrondes is ontzettend groot, voor de club, maar ook voor mij en de rest van de staff. We hebben ons echter goed voorbereid en die ploeg kent geen geheimen meer voor mij."

Van den Brom trok immers zelf naar de wedstrijd Ekranas-Shamrock om de tegenstander te scouten. En dit weekend kwam analist Bart Meert terug met een volledig scoutingsrapport. "Maar blijkbaar gaf de Litouwse coach het merendeel van zijn spelers rust. Er speelden slechts drie of vier spelers die ik aan het werk zag. Dat heeft veel te maken met het feit dat er veel oudere spelers in de ploeg zitten. Veel ervaring dus ook. En dat maakte het verschil in de wedstrijd tegen Shamrock."

Met of zonder Jovanovic?

In welke vorm Anderlecht gaat aantreden is nog maar een vraagteken. In de eerste helft tegen Kortrijk was het een 4-3-3, maar in de tweede opteerde Van den Brom voor een 4-4-2 met De Sutter als tweede spits. "Ik ben er nog niet uit. Met deze ploeg en bank heb je zoveel mogelijkheden. Maar ik ben wel niet tevreden hoe we de wedstrijd tegen Kortrijk begonnen en geëindigd zijn, dus het kan alle kanten nog op."

Voor Dennis Praet lijkt de wedstrijd alvast te vroeg te komen, maar ook Milan Jovanovic mag vrezen voor zijn plaats. Afgelopen weekend werd hij nog vroeger naar de bank gehaald. "Hij weet dat het niet goed was en dat hij met zijn kwaliteiten beter moet kunnen", vervolgde Van den Brom. "Ik ben sowieso een fan van spelers als Jova die een wedstrijd kunnen openbreken. Maar op dat moment vond ik dat ik hem moest wisselen en iets anders proberen."

Anderlecht miste vijf seizoenen op rij de Champions League, maar zenuwachtigheid voelt Van den Brom niet in de groep. "Dat hoort ook niet als je bij een topclub speelt. Wat een goed resultaat is? 4-0, 5-0,... (lacht) Maar winnen met twee goals verschil is het belangrijkste", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties