Biglia: "Ik hou er van om in dit systeem te spelen"

Biglia: "Ik hou er van om in dit systeem te spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ekranas bleek een koud kunstje te zijn voor Anderlecht. Kapitein Lucas Biglia was in het bijzonder te spreken over de aanpassing van tactiek: met twee spitsen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Het is al een tijdje geweten dat ook de spelers van Anderlecht liever eens een systeem met twee spitsen willen uitproberen, maar Van den Brom had in de oefenmatchen altijd vastgehouden aan een 4-3-3. Na de wedstrijd tegen Kortrijk paste de Nederlander echter aan. "Dit is niet enkel beter voor mij, maar ook voor Jovanovic, Dieu en De Sutter", aldus Biglia.

"Ik hou er van om zo te spelen. Met twee grote aanvaller maakt het voor makkelijker. Je kan de bal vooraan altijd ergens kwijt. Vandaag zag je dat ook", vervolgde Biglia. Wel was de tegenstander niet van het hoogste niveau. "We hebben het verschil gemaakt vandaag en daar ben ik blij om. We hadden voor de match gezegd dat we alles gingen geven en dat hebben we gedaan."

Ook Biglia was blij voor De Sutter. "Hij verdiende dit. Het is een positieve jongen die het vorig jaar heel moeilijk had. Hij is in de kleedkamer echter altijd positief gebleven. Ik hoop dat het voor hem een nieuwe start is. Iedereen heeft veel met hem gepraat en nu staat hij er. Hij kan een troef voor ons worden dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties