Padt: "Lijn van vorig seizoen doortrekken"

Padt: "Lijn van vorig seizoen doortrekken"
Foto: © SC

Sergio Padt verdedigt nog steeds het doel van AA Gent. Na het vertrek van Jorgacevic naar Club Brugge belandde hij daar vorig seizoen. En die plaats wil hij ook niet meer afgeven. Hij gaat dit seizoen op zoek naar bevestiging.

"Dit is het jaar waarin ik mijzelf moet bevestigen", zegt hij in Voetbal International. "Er zijn genoeg voorbeelden van voetballers die na een goed eerste jaar moeite hadden hun niveau vast te houden. Het is aan mij om de lijn van vorig seizoen door te trekken. Van trainer Trond Sollied proef ik veel vertrouwen, maar bij aanvang van een nieuw seizoen moet ik er wel alles aan doen om mijn plaats vast te houden."

Padt profiteert ook van zijn Ajax-opleiding. "De voetballende kwaliteiten vinden ze hier iets minder belangrijk dan in Nederland. Het draait vooral om ballen tegenhouden. Maar bij een voetballende ploeg zoals AA Gent maken ze wel gebruik van een meevoetballende keeper. Onder Sollied voetbalt de verdediging ver van het eigen doel af. Als keeper moet je gefocust zijn op die ene bal. Dankzij mijn opleiding bij Ajax ben ik dat spel gewend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties