Van den Brom: "Aan Biglia hoef je niets uit te leggen"

Van den Brom: "Aan Biglia hoef je niets uit te leggen"
Foto: © SC

Er is al heel wat te doen geweest om de systeemwissel bij Anderlecht. John van den Brom laat Anderlecht voor het eerst in lange tijd met twee spitsen spelen en lijkt niet van plan om daar tegen Beerschot al van af te stappen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Van den Brom liet in de tweede helft tegen Kortrijk De Sutter opdraven naast Mbokani en hield daaraan ook vast tegen Ekranas. Tot algemene tevredenheid van de spelers die zich direct gewonnen voelden voor dit systeem. Met de kanttekening dat hij op flexibiliteit rekent. "Ik wil wel niet zeggen dat we per se 4-4-2 spelen. Ten allen tijde moet er tijdens de wedstrijd kunnen gewisseld worden, met welke elf er ook op het terrein staan", aldus Van den Brom vrijdag.

"Dat is net het leuke er aan. Om de jongens duidelijk te maken dat ze moeten nadenken. Kijk, aan Luca (Biglia, nvdr.) moet ik dat natuurlijk niet uitleggen. Die speelt in eender welk systeem zijn wedstrijd. Zijn taak is echter om de rest mee te krijgen. Dat zijn wel de leuke uitdagingen waar we voor staan."

Tegen Beerschot zal er weinig aan de ploegopstelling veranderen, want Van den Brom is iemand die zijn spelers vertrouwen geeft. "Ik hou altijd een slag om de arm, maar veel veranderingen hoef je niet te verwachten. Het is mij bevallen wat ik gezien heb en ik wil ons thuisvoordeel uitbuiten tegen Beerschot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties