BFC Pro betreurt dat Charleroi regels omzeilt met Ferrera

BFC Pro betreurt dat Charleroi regels omzeilt met Ferrera
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De BFC Pro (vereniging van profcoaches) is het niet eens met de aanstelling van Yannick Ferrera als coach van Charleroi. Die is immers nog niet in het bezit van een UEFA Pro-Licence en daar stoort de trainersvereniging zich aan.

Officieel is Luka Peruzovic coach, maar die moeit zich niet met de sportieve beslissingen. "De Raad Van Bestuur is blij dat Sporting Charleroi voor het kwaliteitslabel van de Belgische coach heeft gekozen. Anderzijds stelt de BFC pro vast dat de regelgeving rond de Uefa-Pro licentie creatief omzeild wordt", staat te lezen in een perscommuniqué.

"De BFC Pro heeft als doelstelling de kwaliteit van het Belgisch voetbal te verhogen. De bescherming van het kwaliteitslabel Uefa-Pro License is daarin een belangrijk actiepunt. Onze leden gaven recent in een enquête duidelijk aan het Uefa-Pro diploma te willen verplichten als hoofdtrainer in de tweede klasse en als assistent-trainer in eerste klasse."

"De BFC Pro heeft dit aangekaart bij de KBVB en de Pro-League. Tot tevredenheid van de raad van bestuur kregen we van de KBVB als de Pro-League een snel en duidelijk antwoord. Ons standpunt wordt gesteund door onze Nederlandse collega's van de CBV. Om alle misverstanden te vermijden. Dit statement heef niets met de coach in kwestie te maken maar wel met de naleving van de huidige regelgeving. De Raad Van Bestuur wenst Yannick Ferrera, oprecht, veel succes toe in zijn carrière en hoopt dat er een correcte oplossing gevonden wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties