Lombaerts: "Armoede in Rusland houdt mij bezig"

Tomas Taecke
| 13 reacties
Lombaerts: "Armoede in Rusland houdt mij bezig"
Foto: © SC

Nicolas Lombaerts heeft zich in een interview op de clubwebsite van Zenit uitgelaten over de armoede in Rusland. De linksachter verklapt ook dat hij vroeger tijdens zijn studies politieke ambities heeft gehad.

De timing is misschien niet zo subtiel maar de woorden die Nicolas Lombaerts door de reporters van Zenit Sint-Petersburg laat optekenen zijn best wel mooi. Tijdens de week dat Zenit 90 miljoen euro uitgeeft aan Axel Witsel en Hulk spreekt de Rode Duivel zich via de clubwebsite uit over de armoede en politieke problemen in het land waar hij al enkele jaren als voetballer aan de slag is.

"Soms kan ik de slaap maar niet vatten doordat ik lig te piekeren over de crisis en de politieke problemen", vertelt Lombaerts. "Dan probeer ik de slaap te vatten, maar ik blijf er maar over nadenken. Vaak lig ik dan twee uur of langer wakker".

"In Rusland zie je vaak vreemde dingen. Arme of oude mensen die bloemen verkopen bijvoorbeeld. Helaas kan ik die problemen zelf niet oplossen".

"Toen ik student was, wou ik in de politiek gaan om die problemen op te lossen. Ik denk er vandaag nog over na, maar steeds minder en minder. De wereld verandert. Politici moeten een dik vel hebben. Ik denk niet dat ik er mijn mannetje zou staan", aldus Nicolas Lombaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties