Het 'Kuipje' is volledig groen geworden

Het 'Kuipje' is volledig groen geworden
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Tweedeklasser KVC Westerlo heeft van het Kuipje een volledig groen stadion gemaakt. In samenwerking met energiebedrijf IZEN wordt het energieverbruik er tot een absoluut minimum herleid.

Niet alleen werd het dak van het complex uitgerust met 500 zonnepanelen, ook het water dat uit de douches van de eerste ploeg en de jeugdspelers stroomt, wordt voortaan verwarmd via zonneboilers. De impact van die vernieuwingen is enorm.

De energierekening van de club wordt overdag zelfs gereduceerd tot nul. Ook tijdens de avondmatchen ligt het verbruik veel lager dan vroeger. "Als sportclub krijgen we veel van de samenleving, het is dus niet meer dan normaal dat we iets teruggeven", aldus Jan Caers, commercieel manager van de club. "Dat wij als kleine kempenaars een rol kunnen spelen in de wereldwijde ecologische trend vind ik ongelofelijk."

En dat in samenwerking met IZEN. "Het eerste groene voetbalstadion van België, daar wilden we graag onze naam aan verbinden", zegt Pieter Callebaut van IZEN. "En het feit dat onze zaakvoerder Westerlo-supporter is, zal ook wel geholpen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties