Sterk Merelbeke wint bij Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Sterk Merelbeke wint bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Al van bij de aftrap toonden de bezoekers hun aanvallende kracht en Rapide Lebbeke moest alle zeilen bijzetten. Nadat Merelbeke een dubbele voorsprong had verworven kwam de thuisploeg nog even terug maar dat was onvoldoende.

Met een snel uitgevoerde collectieve aanval bracht Merelbeke de thuisdefensie direct onder druk maar Maarten Melkebeke poeierde de voorzet op de onderkant van de deklat (4’). Rapide reageerde via Peter De Pauw die naast kopte (12’) en een zwaar schot van Yannick Van Impe dat door Brecht Spranghers nog kon worden afgeblokt (17’). Merelbeke bleef de snelle tegenaanval zoeken en toen Pieter Van Hyfte de bal voor doel centerde liet Istvan Blanckaert de netten trillen (28’). Even later verscheen Matthias Van Peteghem alleen voor Dieter Malfait maar de thuisgoalie ging gepast in de voeten.

Na de pauze zorgde Rapide voor het eerste gevaar. Van Impe kopte een vrije trap van Steven De Pauw nipt naast (50’). Even na het uur was Malfait attent op een voorzetschot van Van Peteghem. Melkebeke counterde snel en Matthias Van Peteghem gleed de perfecte voorzet binnen (66’). Lang duurde de bezoekende vreugde niet want toen Lendert Putteman het leder voor doel zwiepte vlamde Peter De Pauw deze staalhard binnen (69’). Rapide trok verwoed op zoek naar de gelijkmaker maar Merelbeke plooide niet. De vrijstaande Van Peteghem vergat de match definitief te beslissen (80’). Kort voor affluiten knalde Putteman een voorzet nipt over.

Volgende zondag spelen beide ploegen op verplaatsing. Rapide Lebbeke trekt naar Laarne-Kalken en Merelbeke naar Voorde.

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Putteman, De Saedelaere (61’ Vierbergen), P. De Pauw, Vanderhaegen, Van Impe, S. De Pauw, De Winne

FC Merelbeke: Van Kerckhove, De Rudder, Daneels (56’ Decraene), Spranghers, Melkebeke, Van Peteghem (89’ Boone), Van Hyfte, Blanckaert (70’ Ruysschaert), Van Damme, De Wulf, Remon

Doelpunten:28’ Blanckaert 0-1, 66’ Van Peteghem 0-2, 69’ P. De Pauw 1-2

Kaarten: geel: Remon, Wauters, Van Impe

Scheidsrechter: Tjorn De Wulf

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties