Casillas: "Vreemd dat wereldkampioen niet rechtstreeks geplaatst is"

Christophe van den Boom
| 29 reacties
Casillas: "Vreemd dat wereldkampioen niet rechtstreeks geplaatst is"
Foto: © SC

Doelman Iker Casillas vindt het vreemd dat de regerend kampioen van het WK hun titel niet rechtstreeks kunnen verdedigen, maar dat ook zij zich moeten kwalificeren. De Spanjaard vindt in de Spaanse krant AS dat elk team de kans moet krijgen om zijn titel te verdedigen.

Zoals het er nu voor staat, moet Spanje in groep I zich weten te plaatsen voor het WK in Brazilië. Als dat niet lukt, dan is de regerende wereldkampioen er niet bij om haar titel te verdedigen. “Raar”, aldus de doelman van regerend kampioen Spanje.

“Het is vreemd dat de huidige kampioen niet rechtstreeks geplaatst is voor het tornooi. Het kan zijn dat  Spanje niet door de kwalificatieronde geraakt en dus niet in staat is om zijn titel te betwisten. Dat is een vreemde regelgeving”, vindt de 31-jarige Spanjaard met de meeste caps voor zijn land.

Dinsdag begint Spanje aan haar eerste kwalificatiewedstrijd tegen Georgië. “Daar kunnen we onze eerste driepunter pakken. Normaal gezien mogen we in deze groep geen problemen kennen, behalve tegen Frankrijk. Maar op een gegeven moment zal je toch punten moeten afstaan. Je kan niet blijven winnen, maar tegen Georgië moeten we de drie punten mee naar huisnemen”, besluit San Iker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties