KBVB twijfelt over beroep tegen uitspraak Doornik

KBVB twijfelt over beroep tegen uitspraak Doornik
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Doornik mag toch in derde klasse aantreden nadat het van de Rechtbank van Eerste Aanleg gelijk kreeg. De club kreeg eerder een aftrek van 32 punten nadat ze de Franse speler Yannick Lacam hadden opgesteld terwijl de KBVB oordeelde dat die niet speelgerechtigd was. De Bond reageerde r

De KBVB heeft kennis genomen van de beschikking van de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van Doornik in de zaak die RFC Tournai en de heer Lacam hadden aangespannen tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond. De club was gesanctioneerd wegens het opstellen van een speler die zich niet had aangesloten binnen de reglementair voorziene periode.

Hoewel in een recent verleden in gelijkaardige situaties werd geoordeeld dat de reglementaire bepaling volstrekt wettig is, heeft de Rechtbank van Doornik er in kortgeding een andere mening op na gehouden. Omwille van de gerechtelijke uitspraak ziet de KBVB zich verplicht om tot nader order de club op te nemen in de derde nationale afdeling, zonder nadelige erkenning en onder alle voorbehoud van rechten o.a. wat het instellen van hoger beroep betreft.

De KBVB bestudeert thans de uitspraak en zal op korte termijn een beslissing nemen omtrent het aantekenen van hoger beroep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties