Interview Van Hemert laat zich niet doen: "Wil zelfs jeugdtrainer worden"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 14 reacties
Van Hemert laat zich niet doen: "Wil zelfs jeugdtrainer worden"
Foto: FG

Het is al wel een circus geweest bij Waasland-Beveren. Een heel contingent nieuwkomers halen en er dan weer een paar van afdanken. Roel Van Hemert is één van de gedupeerden, maar is niet van plan om zomaar te vertrekken. Desnoods blijft hij gewoon de rest van het seizoen.

Van Hemert werd uit Denemarken weggehaald en begon ook als titularis aan het seizoen. Een paar speeldagen later was het al een heel ander verhaal. "Ik weet niet meer wie te geloven", vertelt Van Hemert aan Voetbalkrant.com. "Na de beslissing heeft de trainer me bij hem geroepen en me gezegd dat hij tevreden over me was. Ook alle spelers vonden het een rare beslissing. Nu ja, ik zit nu met de situatie opgescheept, evenals enkele andere spelers. Dat is de lelijke kant van de voetballerij. Nu moeten we vooruit kijken weer."

Een oplossing werd niet meer gevonden voor het einde van de transferperiode en dus zijn de opties beperkt: ofwel wordt zijn contract nog eenzijdig verbroken en wordt hij een vrije speler of anders blijft hij gewoon bij Waasland-Beveren. "Daar kan ik prima mee leven", vertelt Van Hemert. "Het voorstel dat Dirk Poppe me gedaan heeft om mijn contract te ontbinden was gewoon overdreven laag. Ik wou water bij de wijn doen, maar hij begon de onderhandelingen met zijn standpunt en eindigde de dag met datzelfde standpunt. Zo werkt het niet."

"Kijk.. ik heb nog een heel jaar een contract. Ik wilde mijn best doen zodat de club financieel bespaart en dan had ik een prima buffer waarmee ik tevreden zou zijn geweest en dan had ik me bij een andere ploeg kunnen laten aansluiten. Iedereen wint zou je zeggen, maar het verschil tussen vraag en aanbod was nu zo groot dat een akkoord niet aan de orde was, zodat we nu de rest van het seizoen wel met elkaar moeten blijven voortwerken."

Eenzijdig ontslag
Er is echter nog een achterpoortje. "De club kan mij een eenzijdig ontslag geven en daar zouden beide partijen beter van worden. Dat wordt tegenwoordig vaak gedaan in de voetballerij zodat clubs en spelers er beter van worden buiten de transferperiodes. Clubs besparen op spelers die ze niet meer gebruiken en spelers zijn vrij en mogen dan meteen aansluiten bij een eventueel nieuwe club en zijn speelgerechtigd."

Van plan om voor een appel en een ei te vertrekken is hij wel niet. "Voor mij is er eigenlijk geen enkel probleem: ik blijf graag: ik train nog steeds zo'n vijf keer in de week op het veld en doe nog steeds twee keer per week fysieke arbeid met de A-ploeg in de kinépraktijk. Echt, ik zit prima in mijn vel, ben nog steeds de grootste supporter van mijn ploegmaats en aangezien ik toch veel vrije tijd heb, wil ik de club zelfs vragen of ik geen jeugdtrainer mag worden", aldus de verdediger met een knipoog. "Bij Lierse heb ik samen met toenmalige teammaats dat al eens gedaan. Super om met jeugd bezig te zijn en te werken. Het is tenslotte de toekomst van een club. En ik ben toch van plan om mijn trainersdiploma te gaan halen. Misschien kan ik dus bij Waasland-Beveren verder ervaring op doen."

Niets te verwijten
De blonde Nederlander ziet bizarre zaken gebeuren bij de club. "Als de de sportieve staf achter je staat, en de spelers je steunen, dan weet je dat je jezelf niks te verwijten hebt. Het is toch enorm 'vreemd' dat Cedric D'Ulivo nu de enige op de rechtsachter is. Die jongen doet het fantastisch, krijgt alle steun van mij en ik gun hem dat van harte, maar hij is pas 19 jaar. Als hij morgen geblesseerd uitvalt is er niets meer. Of als die jongen niet een heel seizoen een constante kan aanhouden? Wat dan? Dan zal er zeker een middenvelder omgetoverd worden tot rechterverdediger? Dat vind ik eigenaardig op zijn zachtst gezegd."

Ondertussen zorgt Van Hemert dat hem niets aangewreven kan worden. "Ik kom niet met doktersbriefjes aanwaaien, zoals veel voetballers blijkbaar tegenwoordig doen. Ik zet me elke training 100% in en de mensen van de club die me volgen, zullen niets anders kunnen zeggen. Ik ben prof en daarvoor word ik prima betaald. Mensen denken vaak dat ik een moeilijke jongen ben. Ik heb ook die reputatie blijkbaar als ik altijd maar weer die vreemde reacties op interviews lees, zoals waarschijnlijk ook onder dit interview weer zullen volgen van mensen die mij totaal niet kennen."

Compliment van Geeraerd: "Plezier om mee te werken"
"Maar het grootste compliment dat ik van Dirk Geeraerd heb gehad, was dat hij zei: ''Dat beeld wat mensen vaak van jou schetsen? Dat strookt echt totaal niet met de waarheid. Je bent een plezier om mee te werken je traint hard, speelt elke match met inzet en je ligt enorm goed in de groep!' Dat doet me wat: de mening van mensen die me echt kennen of dagelijks met mij samenwerken, dus ik weet van mezelf dat ik me niets kan verwijten in deze situatie nu. Als ik nu nog dramatisch gespeeld had of er op training met de pet naar zou hebben gegooid of wat dan ook, dan is zo'n beslissing 'normaal' in voetballand. Er moeten elk seizoen spelers afvloeien om die reden. Maar blijkbaar was iedereen waarmee ik dagelijks werk tevreden, alleen jammer dat Poppe die mening niet deelde."

"Ik ben nog steeds speler van Waasland-Beveren. Ik word correct en goed betaald, dus ik doe nog elke dag waar men mij voor betaalt. Dat is hard werken, 100% inzet geven en mijn verdere verplichtingen altijd en correct nakomen. Dat zal ik elke dag opnieuw doen tot de laatste dag van mijn contract. Veel voetballers beseffen niet hoe goed ze het hebben tegenover de rest van de wereld, dus het minste wat je kan doen is niet zeuren, hard werken en plezier hebben in je job."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties