Boyata: "Man City ziet me nog steeds als speler voor toekomst"

Boyata: "Man City ziet me nog steeds als speler voor toekomst"
Foto: © SC

Dedryck Boyata is bij Twente bezig zijn carrière nieuw leven in te blazen. Bij Manchester City kwam hij nog weinig aan spelen toe en eigenlijk wou hij definitief verkocht worden aan de club uit Enschede.

"City heeft 62 spelers voor twee teams, dan weet je het wel", zegt hij in TC/Tubantia. "Vorig seizoen werden er maar liefst 28 spelers verhuurd, waaronder ikzelf, aan Bolton Wanderers. Ik vond het frustrerend, want ik was in 2010 zo goed bezig."

"Ik speelde vaak en begon zelfs in de basis tegen United. De fans begonnen me te herkennen. Een paar maanden later vroegen ze me: 'Wat is er gebeurd? We zien je nooit meer?' Ze kijken niet naar de eigen jeugd en de eerste elf halen is bijna onmogelijk. Op mijn leeftijd kun je in Nederland al honderd wedstrijden achter je naam hebben staan, kijk maar naar Leroy Fer. Dat is ook de reden dat ik naar Nederland ben gekomen, ik wil minuten maken."

"Het liefst was ik permanent vertrokken bij City, maar dat wilde de club niet. Ze zien in mij nog steeds een spelers voor de toekomst. Ik heb FC Twente ooit zien spelen tegen Manchester City, ook voor de Europa League. Ik was zeventien en zat op de tribune. Nu speel ik hier en hoop ik dat dit de club is waar ik me kan laten zien en wat kan bereiken", besluit Boyata.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties