Antwerp speelt gelijk, Aalst wint tegen promovendus

Christophe van den Boom
| 49 reacties

Niet enkel was er vanmiddag de Brugse derby, maar ook in de tweede klasse werd er gestreden. Er vonden vier duels plaats. Antwerp speelde gelijk tegen Wezet. Eendracht Aalst won opnieuw en komt in de top vijf. Later probeert STVV zijn vel te redden tegen Lommel United.

Wezet – Antwerp 2-2

Wezet kwam na iets meer dan een halfuur op voorsprong tegen Antwerp. Het leek lang op weg naar winst, maar diep in de tweede helft kwam Antwerp terug. Twintig minuten voor tijd maakte Omar Bennasar de gelijkmaker en twee minuten later scoorde hij zijn tweede van de avond. De voorsprong stond niet lang op het bord, want tien minuten voor tijd hing Chris Makiese de bordjes weer gelijk.

Eendracht Aalst – Oudenaarde 3-2

Eendracht keek al snel tegen een achterstand aan toen Oudenaarde scoorde via penalty na 3 minuten spelen. Stavros Glouftsis maakte enkele minuten later de gelijkmaker. Die stand bleef op het bord tot aan de rust, maar na de rust trok Aalst het laken wat meer naar zich toe. Dat resulteerde in de 2-1. Een kwartier voor het einde maakte Oudenaarde gelijk via Tom Raes, maar Jonas Bogaerts zorgde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd dat de Ajuinen de drie punten thuis hielden.