Löw: "kijk uit naar terugkeer Schweinsteiger bij Duitsland"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Löw: "kijk uit naar terugkeer Schweinsteiger bij Duitsland"
Foto: © SC

De Duitse bondscoach complimenteerde Schweinsteiger met zijn huidige vorm. Löw liet de kapitein van Bayern nog thuis in de laatste twee kwalificatiematchen. Löw hoopte dat die rust Schweinsteiger zou helpen zijn beste vorm terug te vinden. Löw had het ook over Podolski.

Joachim Löw liet Bastian Schweinsteiger thuis in de wedstrijden tegen Oostenrijk en de Faeröer Eilanden: “Ik vond dat de rust hem zou helpen zijn beste vorm terug te vinden.” Schweinsteiger ging inderdaad goed van start met Bayern München, dat de vijf eerste competitiewedstrijden winnend kon afsluiten.

“Ik kijk ernaar uit hem terug te zien bij de nationale ploeg. In zijn huidige vorm zou hij bij elk team van onschatbare waarde zijn. Hij heeft een enorme invloed op het veld, vooral op momenten wanneer het iets minder draait. Hij is iemand die zijn verantwoordelijkheid opneemt en de spelers kan leiden.”

Joachim Löw had het ook over de transfer van Lukas Podolski naar Arsenal: ”Hij is krachtig én snel, hij koos de goeie weg toen hij bij Arsenal tekende. Hij zal spelers van wereldklasse op training tegenkomen. Elke dag zal een test zijn en hij zal nog en stap voorwaarts maken.”

“Podolski had al uitzonderlijke kwaliteiten, hij scoorde 44 keer in 103 wedstrijden voor de nationale ploeg. Hij was erg belangrijk in ons succesvol aanvallend spel in de laatste grote tornooien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties