Hattrick-Habibou: "Ben vooral God dankbaar"

Koen Schaaphok
| 4 reacties
Hattrick-Habibou: "Ben vooral God dankbaar"
Foto: © SC

Op het Lisp besloot Habib Habibou, de Franse vedette van Zulte Waregem, zaterdagavond om weer eens iets te laten zien. Lierse ontving een hattrick en moest zijn meerdere erkennen in de Fransman. "Ik had een vriend beloofd te scoren", aldus Habibou.

“De moeder van een van mijn beste kameraden is enkele weken geleden overleden”, vertelt Habibou aan Het Nieuwsblad. “Ik had hem beloofd te scoren en de goals draag ik op aan hem en zijn familie. Ik kom uit een buitenwijk van Parijs. Daar weet je nog wat het is om elkaar niet in de steek te laten. In het voetbal heb je weinig echte vrienden, op een paar uitzonderingen na. Daar is het ieder voor zich. Ook familie blijft belangrijk. Zonder hen had ik het niet gered. Ook God ben ik dankbaar. Ik bid elke dag.”

Habibou kampte lang met een zwaar pubalgieletsel. Toen enkele weken geleden tegen Kortrijk bleek dat de Fransman nog niet helemaal hersteld was, besloot hij elders hulp te zoeken. “Ik vertrok naar Cannes. Daar woonde een in Frankrijk bekende specialist. Uiteindelijk heb ik zelf een fout gemaakt door de operatie steeds uit te stellen. Kinesist Lieven Maesschalk raadde me aan om toch onder het mes te gaan. Dat was de juiste beslissing”, aldus Habibou, die overigens onder internationale topspelers nog steeds vrienden telt. “Eden Hazard heeft ook zijn bezorgdheid kenbaar gemaakt over mij. Hij is een van de beste spelers van de Premier League. Jammer dat hij zich altijd moet verdedigen. Er is maar een waarheid en dat is die op het veld.”

Op een kortstondig avontuur bij Steaua Boekarest in 2008 na toont Habibou zijn glorie vooral in ons land. “Ik was toen nog erg jong en kwam in een relatief oude spelersgroep terecht. De coach geloofde heel sterk in mij en dat gaf me een goed gevoel. Dat hij mij zelfs de nieuwe Adebayor noemt is een leuk compliment dat ik nooit zal vergeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties