Duchâtelet: "Een idioot die niet ziet dat BeNeLiga nodig is"

Duchâtelet: "Een idioot die niet ziet dat BeNeLiga nodig is"
Foto: © SC

Roland Duchâtelet heeft nog eens een lans gebroken voor een BeNeLiga. Na de wedstrijden van Ajax en Anderlecht woensdag komen de voorstanders van een gezamelijke competitie weer op het voorplan.

"De BeNeLiga is zelfs geen discussie meer waard", zegt Duchâtelet in Knack. "Dat is zo triviaal. Het is het logische gevolg van de strijd die er al een tijd tussen de verschillende competities in Europa aan de gang is. Je hebt Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, laten we maar zeggen de grote vijf. Daarachter komen Rusland en Turkije. En dan valt de kloof met de rest."

"We moeten met de Nederlanders ook een topcompetitie opzetten, anders zijn we niet goed bezig. Wie dat niet ziet, is idioot. De enige instantie die we nog moeten overtuigen, is de Europese voetbalbond UEFA. Die heeft als organisator van de Champions League en de Europa League nog tegenstrijdige belangen. Vooral de Europa League is niet aantrekkelijk. Vorig seizoen moesten wij naar Poltava. Wat is er leuk aan vliegen naar een verlaten stad in Oekraïne en hoe maak je supporters daarvoor warm? Wij hebben veel meer belang bij een competitie met Nederland en België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties