Verhaeghe: "Eigen stadion is essentieel"

Verhaeghe: "Eigen stadion is essentieel"
Foto: © SC

Bart Verhaeghe is een tevreden voorzitter. Gisteren maakte hij de balans op van een kwart seizoen ver in deze competitie en Club Brugge staat daarbij nog steeds aan de leiding. Meer nog, blauw-zwart is volgens Verhaeghe weer 'in'.

Verhaeghe haalde deze zomer heel wat versterkingen en ook in het organigram werd de laatste jaren duchtig geschrapt en bijgevoegd. "In het begin werden de vernieuwingen op gelach en scepsis onthaald. Vandaag zie ik nog negativisme en afgunst, maar ik lig er niet wakker van, ik had dat zelfs voorspeld. Het belangrijkste is dat Club weer een winnaarsmentaliteit heeft en dat hier een vechtcultuur heerst: gaan tot de laatste minuut. Op en naast het veld. Dit seizoen doen we weer mee voor de titel. Dat is niet van moeten, maar we willen heel graag. Onze kern is sterker dan de vorige jaren", zegt hij in HLN.

"Daarmee is het verhaal niet af. Wij hebben een aantal handicaps ten opzichte van onze concurrenten. We hebben geen eigen stadion en dat is essentieel om een structurele topclub te worden. Na de verkiezingen willen we snel werk maken van dat dossier. Er is overleg geweest met de Vlaamse regering om na zondag voor een snelle doorstart te zorgen. We willen ook een eigen opleidingscentrum voor onze jeugd. We hebben een goede jeugdwerking, maar de accommodatie en de infrastructuur zijn geen topclub waardig. Daarom zeg ik: we zijn er nog niet. Wel durf ik stellen dat Club Brugge weer 'in' is. We zijn weer levend, en dat geeft moed om positief verder te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties