Roemeense bondscoach: "Kunnen Nederland verslaan"

Koen Schaaphok
| 9 reacties
Roemeense bondscoach: "Kunnen Nederland verslaan"
Foto: © SC

Nederland staat bovenaan in de eigen groep D van de kwalificaties voor het WK 2014. Onze noorderburen staan er echter niet alleen. Roemenië zijn eveneens nog zonder nederlaag en moeten dinsdag tegen Oranje aan de bak. Bondscoach Piturca gelooft er in. "We maken zeker een kans."

Een overwinning tegen Turkije op verplaatsing deed de Roemen naar de sterke taal grijpen. Ook dinsdag moeten de Roemenen een goed resultaat kunnen behalen. "Als je bij Turkije kan winnen, dan heb je voor eigen publiek tegen Nederland ook een kans", aldus Piturca op de persconferentie na afloop van de 1-0-overwinning op de Turken.

Goede start

Met drie gewonnen duels (respectievelijk Estland, Andorra en Turkije) hebben de Roemenen alvast een goede stap gezet richting kwalificatie voor het eindtoernooi in Brazilië. De Roemeense nationale ploeg hoopt daarmee uit een mindere spiraal van de laatste jaren te komen. Op vijf van de laatste zes grote evenementen waren de Roemenen niet aanwezig. Een overwinning op Oranje kan een nadrukkelijke sollicitatie naar het WK zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties