Interview "Blij dat iedereen fit is"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
"Blij dat iedereen fit is"
Foto: © SC

Op de persconferentie na de training van maandagochtend was Wilmots vol lof over de medische staf van de Rode Duivels: "Alle kleine blessures zijn weggewerkt door onze medische staf, ze hebben uitstekend werk geleverd."

Sander De Graeve in Brussel

De bondscoach was erg tevreden dat Kompany, Mirallas en Lombaerts konden meetrainen met de groep. Het was een intensieve training maandagochtend: "Het was een mix van intensiteit en plezier. De training was afgestemd op de wedstrijd van morgen, ik verwacht dat er heel snel gespeeld zal worden. Schotland heeft een erg snelle omschakeling. Ze spelen snel hun diepe spitsen aan en er komen veel mensen uit de tweede lijn snel in de zestien."

Over het gemis van Fellaini was Wilmots duidelijk, hij hoort nog steeds bij de groep: "Soms missen we basisspelers maar je gaat me nooit zien huilen. We hebben een goede bank en we zoeken steeds oplossingen. Marouane is een speler waar ik van hou. Het is niet omdat hij geblesseerd is, dat hij niet meer bij de groep hoort. Hetzelfde geldt voor Lukaku. Marouane woont morgen de wedstrijd bij en zal zich ook nog laten behandelen door Lieven Maesschalck."

Wilmots wil de wedstrijd van morgen niet vergelijken met de oefenmatch in Engeland van voor het EK: "De speelstijlen zijn compleet anders, Engeland speelde met twee verdedigende middenvelders, Schotland doet dat niet. We gaan vanavond nog de laatste drie wedstrijden van Schotland analyseren. Zo zal elke speler weten hoe zijn tegenstander speelt, naar welke kant hij het vaakst wegdraait."

Een Schotse reporter kwam terug op de wedstrijd Schotland-België van 2001. Daarin pakte Deflandre rood maar kwamen de Belgen na de rust toch terug. Het ging toen van 2-0 naar 2-2. "Het was een van de meest fantastische wedstrijden van mijn carrère", aldus Wilmots. "Waseige vroeg me om na de rode kaart heel de rechterflank te doen. Ik heb nog nooit zoveel gelopen op een veld als toen. Ik moest ook drie weken recupereren (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties