Reportage "Konden hier met 20.000 gestaan hebben"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
"Konden hier met 20.000 gestaan hebben"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De helft van de mensen die op dit moment de Brusselse binnenstad bevolken draagt een kilt, drinkt bier en vormt geen zin zonder het woord 'bloody'. The Tartan Army is in Brussel neergestreken en dat zullen we geweten hebben.

Aan het Beursplein hebben de Schotten een kleine enclave gesticht rond de Ierse pub O’Reilly’s. Onder hen bevinden zich Alan en Raymond, twee trouwe supporters uit Frasenburgh: “We gaan zoveel mogelijk mee als we de kans krijgen. In 2001 waren we hier ook al bij die 2-0. Ik moet wel zeggen dat Brussel er mooier op geworden is”, aldus Alan.

Als we peilen naar hun verwachtingen, blijken ze vol vertrouwen. Raymond: “1-2 voor Schotland, een goal van Fletcher en een penalty van Adam. Zelfs al zit ik er ver naast en we verliezen, de sfeer zal er goed inzitten. We verloren eens kansloos in Bari met 2-0 van Italië. De Schotse fans bleven in het stadion zingen, nog lang na de Italiaanse fans vertrokken.”

En sfeer is er, een doedelzakspeler geeft zich helemaal en overal hoor je: “We be coming down the road, we be coming down the road.” Allan McAndrew verklaart: “Het Tartan Army is het supportersleger van Schotland. Leger mag je redelijk letterlijk nemen, we komen ergens aan en nemen de hele boel over. Waren er 20.000 kaarten voor de Schotse fans, we hadden hier met 20.000 gestaan.”

Ergens middenin O’Reilly’s vinden we toch enkele verloren gelopen Belgen. “Die Schotten brengen steeds zalige sfeer, ik kan hier gewoon in mijn shirt van de Rode Duivels pintjes drinken, probeer dat maar eens in Belgrado”, aldus Mickael. Allan kan beamen: “Ons is al aangeraden om niet naar Belgrado af te reizen, je speelt er met je leven zegt men.” Dat de Schotten vriendelijk zijn merken we aan de gezangen: "We love you Belgium, we do! We love you Belgium, we do!"

De Schotten zijn alvast klaar voor vanavond, nu maar hopen dat de Belgische fans even enthousiast zijn. De aftrap wordt gegeven om 20u45. De wedstrijd is uiteraard LIVE te volgen op Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties