Hamrén: "Winnaars vechten door"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Hamrén: "Winnaars vechten door"
Foto: © SC

De Zweedse bondscoach Erik Hamrén zal ongetwijfeld een paar keer met zijn ogen hebben geknipperd na het laatste fluitsignaal van de partij tegen Duitsland. De Zweden kwamen sensationeel terug van 0-4 naar 4-4. "Ik heb er geen uitleg voor", stamelde Hamrén achteraf.

De Scandinavische oefenmeester zal ongetwijfeld de geschiedenis erop nakijken. “Volgens mij is zoiets nog nooit gebeurd in internationale wedstrijden", wist Hamrén te vertellen over de fraaie wederopstanding van de Zweden. De trainer is er echter niet rouwig om. “Ik denk dat ik vannacht wel goed zal slapen. Bij rust stonden we al 3-0 achter. Waar andere ploegen eronderdoor zouden zijn gegaan, toonden wij veerkracht en mentaliteit. We wilden het nog niet opgeven”, aldus Hamrén tegen Zweedse media volgens De Telegraaf.

Winnaars

De Zweden leken op weg naar een grote nederlaag. Toen deed Zlatan Ibrahimovic iets terug. Even later slaagde Mikael Lustig erin de Duitse netten een tweede keer te laten trillen en het Zweede publiek begon te geloven in een stunt toen Elmander de 4-3 maakte. Rasmus Elm stelde in de 93ste minuut alsnog het welverdiende punt veilig. Hamrén is vooral trots op de ongelofelijke prestatie van zijn jongens. "Ik wilde dat we ons bleven verweren en het beste van onszelf zouden laten zien. Winnaars vechten altijd door, verliezers gaan naar huis", vertelde Hamrén na afloop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties